top of page

Покажете се!

Актуализирано: 27.06.2023 г.

Става ли ви лошо от идеята да говорите за себе си? Побиват ли ви тръпки дори само при мисълта да правите "личен бранд"? Разбирам ви! И нека ви призная: аз също изповядвам убеждението, че постиженията и успехите ни "брандират" много по-добре от всяко публично послание или снимка в социалните мрежи. Напоследък обаче общественото пространство се изпълни с хора, които искат да се показват, но нямат какво да кажат. Затова искам да ви убедя, че под светлините на прожекторите трябва да бъдат хора с опит, знания и възможности.

Личен бранд

Ето аргументите, които най-често чувам от хората, които имат какво да кажат и покажат, но се въздържат да го направят:



"Моята работа / репутация / постижения говорят сами за себе си"


Без съмнение е така! Те са най-голямата ви ценност, най-добрият ви личен актив. Вие настина сте това, което сте постигнали. НО и това, което казвате за работата си. Защо го правите? В името на кого го правите? Какво променяте? Към какво още се стремите? Все неща, които дават дълбок смисъл на действията и личността ви. И ако не ги изговорите, хората може и да пропуснат.



"Нека другите кажат нещо за мен!"

Похвалите и свидетелствата на доволни клиенти, партньори и последователи са важни за репутацията ви. Но те може да пропуснат есенцията, основния смисъл на усилията ви.



"Не искам да създавам впечатление, че се продавам!"

Да, знам - инфлуенсърите са виновни... Жалко е, че няколко лоши "продавачи" и тактиките им развалиха всичко. Факт е, че всеки, който не се занимава с продажби, е склонен да мрази продажбите. Дори някои хора, които изкарват прехраната си така, мислят същото.


Така че, забравете за продажбите! Мислете за това като за нещо, което нямате проблем да бъдете: по-добър, по-ясен, по-завладяващ комуникатор. Какво лошо има в това?



Трябва да знаете какво ви прави различен! Какво ви прави личност, достойна да бъде опозната? Споделете това от позицията на човека, който дава, без да иска нищо в замяна!


Мастър Клас Личен Бранд Надежда Узунова

Хората не купуват това, което правите. Те купуват защо го правите - вашата идея, вашата, кауза, вашата мисия, вашият стремеж към промяна.



Сега си представете една начална учителка, която се притеснява, че първокласниците ще си помислят, че се опитва да им „продаде“ четенето и писането? Разбира се, че не прави това! Тя трябва да представи ученето като нещо привлекателно и забавно, дори да им предложи някаква награда, ако го правят, защото знае, че това ще промени живота на децата.



Надежда Узунова Личен Бранд Мастър Клас

Ето това трябва да направите и вие! Излезте от главата си, от егото си, от страха си и се съсредоточете върху "Онова Единствено Нещо", което знаете, че можете да дадете на другите от себе си.


Облечете го в правилните думи. И никога повече няма да ви става лошо при мисълта да се покажете.



Заповядайте на моя Мастър Клас за личен брандинг.


Ще се съберем на живо, в малка група, за да поговорим за това как да превърнем собствената си история във вдъхновение за другите, как нашият личен и професионален път да даде посока на тези, които още търсят своя.


Ето, казах го! Стана ли ми лошо от факта, че току-що ви помолих да обърнете внимание на нещо, което продавам? Че току-що ви рекламирах нещо? Хм. Може би леко ми се свива коремът,, но това е добре. Винаги трябва да правим тази вътрешна проверка. В края на краищата трябваше само да преодолея страха да ви се покажа!


Но нека ви издам още нещо: до момента съм правила това обучение само 1:1, за хора, помагайки на отделни хора да разберат силните си страни и да ги представят пред публиката по най-добрия начин. Тези уроци бяха толкова възнаграждаващи и полезни и за мен, и за индивидуалните ми клиенти, че си казах:


Защо да го крия? Трябва да споделя с повече хора това е, което правя, защото го правя добре. Защото съм го правила с години. Защото мога да им дам уроци научени от личен опит на успехи и грешки, а не кухи обещания и обща теория.


Така че току-що се показах.


И вие можете да направите същото за себе си и своя бизнес.


Ако мислите, че си струва да опитате, регистрирайте се сега!



Не само ще се чувствате по-уверени всеки път, когато обяснявате какво правите, а няма да ви става лошо при мисълта, че трябва да го направите... без пристъпи на световъртеж, причервяване, присвиване на корема... знаете, обичайните неща.


Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! Няма нищо страшно в това да се покажете! Всички се нагледахме на хора, които крещят и самоцелно привличат вниманието. Нямам търпение да се срещна с хора, които наистина имат какво да кажат и покажат!

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page