top of page
Стратегии и тактики за жени лидери

Жени Лидери

Той ръководи, Вие искате да командвате. Той е успешен и харесван, Вас ви харесваха повече преди да станете началничка. Звучи ли ви познато? Вие сте жена лидер и можете да се утвърдите като развиете вашия женствен стил на ръководене.

 

Ще тренираме силни комуникативни умения, за да имате повече увереност и контрол във всяка ситуация - от всекидневни срещи до презентации с висок залог.

Разширете своето влияние в екипа, за да сте сигурни, че гласът ви се чува и идеите ви са приложени в действие.

Как да преодолеете предразсъдъците към жените лидери?

Това е парадоксът при жените лидери!

Докато един мъж расте в кариерата, той може автоматично да запази и дори да увеличи доверието и одобрението към себе си. Мъжете могат да бъдат и властни, и харесвани.

За съжаление това не се отнася за жените. Въпреки че трябва да демонстрират авторитет, за да израстнат в кариерата, колкото повече контрол придобиват, толкова по-малко харесвани стават. От друга страна, ако не показват достатъчно власт ги възприемат като слаби.

Как се справяте с тези стереотипи?

Ще работим заедно, за да изградим един гъвкав стил на ръководене, който ще ви извади от тази парадоксална ситуация.

Ще преодолеем липсата на увереност

Ще отработим стратегия как да се подготвяте за срещи, преговори и презентации, така че да ви възприемат като опитен и компетентен лидер. Никога повече няма да се изправите пред хората със скрити съмнения в собствената си стойност!

Ще ви отърва от вредния перфекционизъм

Много е важно за всеки, но особено за жените лидери, да не изпускат шанса и да поемат рискове, за да се издигнат в кариерата. Научно доказано е, че мъжете имат по-малко задръжки да кандидатстват за позиция или проект, за които не са напълно квалифицирани. Докато дамите са по-склонни да се разколебават и да се съмняват. Ще ви науча как да излезете от зоната си на комфорт, как да не чакате да бъдете напълно съвършена, а да грабвате всяка възможност.

Вашата емоционалност е вашето оръжие

Жените често са упреквани в прекалена чувствителност. Ще ви покажа как да владеете емоциите си, как да преодолявате изблиците им в неподходящи моменти и как да ги използвате, за да подчертаете вашата страст към кауза или проект и загрижеността ви към екипа и бизнеса.

Трикове и Рискове с езика на тялото

Ще тренираме как да избягвате грешките в жестовете и интонацията. Ще ви покажа на кои тактики да наблегнете. Ще запазим женската топлота в езика на тялото ви. Но същевременно ще работим за това да излъчвате сигнали за сила и авторитет, когато ситуацията  го изисква.

Dress-for-Success
или
"По дрехите посрещат..."

Ще работим по вашия стил, така че той да отговаря на културата на вашата компания или организация. Ще направим така, че видът ви да подчертава вашия лидерски имидж, да изглежда неподправено и да внушава уважение към вас на работното място. Вашият външен вид никога повече няма да подкопава вашето лидерско присъствие, доверието във вас и вашите резултати като дама на ръководен пост.

Превърнете своята женственост в лидерски стил!

Дамите на ръководни позиции могат да излъчват топлина и емпатия, докато в същото време внушават сила, авторитет и увереност. Ще ви помогна да преодолеете предизвикателствата и предразсъдъците и да си изградите убедителен лидерски образ.

Въоръжете се и с други ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ за лидерство!

bottom of page