top of page
Лидерски тактики и техники

Тактики и Техники на Лидерството

Ако смятате, че лидерството се свежда само до издаване на заповеди, най-вероятно и вие, и вашата организация ще се сблъскате или вече сте изправени пред сериозни проблеми.

Как да се справите?

Бъдете подготвени с няколко високо ефективни техники и тактики, които от добър професионалист ще ви превърнат в отличен водач!

Защо е важно лидерът да има стратегия и тактика?

Започнете с най-важното: имате си работа с хора! 

За да бъдете добър лидер, освен някои лични умения и професионални качества, е нужно също да управлявате работата в екип, да балансирате различията, да решавате конфликтите и да можете да мотивирате служителите или последователите си.

Изглежда дълъг списък и нелесна задача, нали? И наистина е така!

 

Но съвсем не е невъзможно. Нужно е да познавате и прилагате  на практика някои от най-добрите техники за лидерство. Това може да се окаже ключът към управлението и администрирането на вашия екип, бизнес или организация.

 

Да започваме!

Тактически цели

Много лидери поставят безполезни цели. Защо са безполезни? Защото са непостижими. Освен че живеят в непрестанно усещане за провал, те създават и стресова и непродуктивна среда за хората си.

Ще овладеете техниката на тактическите цели, които съответстват на работата и екипа ви.

Закони на пленяването

Тези поведенчески техники ще ви помогнат да покорите и очаровате своите подчинени, колеги, висшестоящи и клиенти. 

Стратегическо делегиране

Научете тактиката на контролираното споделяне на власт и авторитет, за да спечелите повече власт и авторитет.

Управление на конфликти

Конфликтите на работното място или в организацията са неизбежни. Но не е задължително да водят до лоша развръзка. Лидерите, които владеят стратегии за менажиране на конфликти и управление на бунтове и недоволство, могат реално да ги превърнат в средство за изграждане на по-силен екип и постигане на по-добри резултати. Нека ви покажа!

Респект и дисциплина

Как да печелите уважение и да установявате организационна дисциплина, без да си създавате врагове. Овладейте техники за създаване на респект без авторитарни методи!

Балансът на решенията

Нерешителността може да превърне една неблагоприятна ситуация в бедствие. Разбира се, прибързаното решение без анализ на обстоятелствата може да се окаже още по-лошо. Ще овладеете стратегия, която ще ви позволи да прецените докъде да оставите критичната ситуацията да се развие, така че да имате точна преценка за всеки детайл. И как междувременно да правите малки стъпки, които ще разчистят терена за решителния ви удар.

Маневри с екипа

Как да откривате талантите на хората си и да ги превръщате в свой актив. Добрият лидер създава лидери.

Meeting_edited.jpg

Вие сте лидерът, но това не значи, че другите нямат право на мнение.

Слушайте екипа си! Научете се да приемате предложения!

Допуснали сте грешка? Признайте го и я поправете. Добрият лидер не отказва да поеме отговорност и трябва да бъде смирен.

Научете се да слушате и да признавате грешките си!

Business Woman with Laptop

Критично важно е един водач да не спира да търси начини и възможности да подобри своите професионални и лидерски умения.

Независимо дали ще посещавате курсове, четете книги, или споделяте опит с други лидери - търсете нови знания непрекъснато!

Не спирайте да учите и надграждате уменията си!

bottom of page